Tradenomiliitto TRAL ry

Elämä on valintoja, tradenomi.
Tradenomiliiton jäsenyys on niistä yksi.

TRAL on kaikkien tradenomien yhteinen työelämän edunvalvonta-, palvelu- ja markkinointiorganisaatio työmarkkinoilla.

Jäsenenä otat kantaa sopimusyhteiskunnan puolesta ja turvaat samalla henkilökohtaisen asemasti uran varrelle sattuvien haastavien tilanteiden kuten työttömyyden tai työsopimukseen liittyvien erimielisyyksien varalta.

Tradenomiliitto TRAL ry:n jäseneksi voivat liittyä tradenomi-, BBA- ja tradenomi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittaneet sekä näitä tutkintoja opiskelevat.

Jäsenyysinfo

TRAL on kaikkien tradenomien yhteinen työelämän edunvalvonta-, palvelu- ja markkinointiorganisaatio työmarkkinoilla. TRAL:n tehtävänä on myös tehdä tutkintoa tunnetuksi ja edistää tradenomien asemaa työelämässä. TRAL keskittyy tekemään työtä tradenomien etujen ajamiseksi työmarkkinoilla. Meillä on vahva rooli myös ammattikorkeakoulupoliittisissa asioissa: ajamme koko Suomen tradenomien etuja myös koulutuspoliittisissa kysymyksissä.

Tutkintopohjaisena liittona TRAL edustaa tradenomeja riippumatta heidän toimialastaan tai työtehtävästään aina opiskeluajoista eläkeikään saakka kaikissa urakehityksen eri vaiheissa.TRAL on perustettu vuonna 1996 ja on yksi Akavan nopeimmin kasvavista liitoista.

TRAL:n jäsenmaksu

TRAL:n jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa (sis. työttömyyskassan jäsenyyden) riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että TRAL:n ja IAET- työttömyyskassan jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

Yrittäjille, ulkomailla oleville tradenomeille, eläkäisille sekä usean jäsenen talouksille hinnat ovat pienemmät. Palkattomilta jaksoilta annamme myös jäsenmaksusta 50 % alennuksen. Tarkemmat hinnat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta http://www.tral.fi/jasenyys/jasenmaksut-ja-alennukset/

Tradenomiopiskelijan jäsenmaksut

Hopea-tason jäsenyys on tradenomi- ja BBA-opiskelijoille maksuton. Tätä jäsenlajia suosittelemme opintonsa aloittaville opiskelijoille. Pääset helposti mukaan tradenomiopiskelijoiden toimintaan ja tapahtumiin ja saat käyttöösi monia etuja.

Kulta-taso on elämässä eteenpäin suuntaavan tradenomiopiskelijan jäsentaso. Se sisältää kaikki hopea-tason edut ja lisäksi työelämän vakuutukset, kattavan matka- ja tapaturmavakuutuksen vapaa-ajalle sekä henkilökohtaisen uraohjauksen. Kulta-tason jäsenyys maksaa 9 e/vuosi.

Musta-taso on tarkoitettu tradenomi- ja BBA-opiskelijoille, jotka työskentelevät opintojensa ohessa, aloittavat kesätyöt tai työharjoittelun. Musta-taso on all-inclusive, se sisältää kaikki hopea- ja kulta-tason edut sekä lisäksi työttömyyskassan jäsenyyden ja kattavat neuvontapalvelut. Mustan tason jäsenyys maksaa 114 e/vuosi. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Verovähennys

TRAL:n ja IAET-työttömyyskassan jäsenmaksut ovat kokonaisuudessaan verovähennyskelpoisia. Voit laskea sivuillamme olevalla laskurilla, kuinka paljon jäsenmaksusta jää todellisuudessa maksettavaksi verovähennyksen jälkeen. Laskuri löytyy osoitteesta www.tral.fi/jasenyys/verovahennyslaskuri.

Edut

TRAL:n jäsenetuihin sisältyy tärkeimpinä työelämän edunvalvonta ja työttömyysturva sekä oikeusturva- ja vastuuvakuutus työsuhdeasioissa. Lisäksi jäsenpalveluun kuuluu matkustaja- ja tapaturmavakuutus, täydet työsuhdelakimiesten palvelut, maksuton puhelinneuvonta yksityisoikeudellisissa lakiasioissa, urapalvelut kuten palkkaneuvonta, uraohjaus ja uratilaisuudet, erilaisia koulutuksia ja tapahtumia, alennuksia lukuisista tuotteista ja eri palveluntarjoajilta. Lisäksi jäsenten käytössä on lomamökkejä edulliseen jäsenhintaan sekä erilaisia lehtiä maksutta tai erittäin edullisesti.

Kaikki jäsenedut ja -palvelut löytyvät osoitteesta http://www.tral.fi/palvelut-ja-edut/

Jäseneksi liittyminen

Liity jäseneksi verkkolomakkeella (klikkaa ja lomake aukeaa uuteen ikkunaan)

Voit liittyä jäseneksi myös tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti ”LIITY TRADENOMI ETUNIMI SUKUNIMI” numeroon 18252. Otamme sinuun yhteyttä saatuamme viestisi. Huomioithan, että jäsenyys tulee voimaan vasta, kun olemme ottaneet sinuun yhteyttä.

Myös puhelimitse liittyminen onnistuu. Otamme sinut mielellämme jäseneksi numerossa 020 155 8803. Jäsenyyttä koskevat sähköpostitiedustelut pyydämme ystävällisesti osoitteeseen toimisto@tral.fi

Lisätietoja:

Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2, 00520 HELSINKI

p. 020 155 8800 (vaihde)
Palvelemme ma-to klo 9-16, pe 10-16
toimisto@tral.fi