Turun seudun tradenomit – Åbonejdens tradenomer rf

turun-seudun-tradenomit

Turun seudun tradenomit ry on Varsinais-Suomen alueella toimiva Tradenomiliitto TRAL ry:n alueyhdistys, joka huolehtii alueen tradenomien paikallisesta edunvalvonnasta ja järjestää koulutustilaisuuksia, sekä vapaa-ajan toimintaa kaikille Tradenomiliitto TRAL ry:n jäsenille Varsinais-Suomen alueella. Yhdistyksen keskeisiä sidosryhmiä ovat alueen elinkeinoelämä, kunnat, Tradenomiliitto TRAL ry, Turun ammattikorkeakoulu, paikalliset tradenomit ja tradenomiopiskelijat.

Turun seudun tradenomit ry uskoo, että paikallistoiminnalle on Varsinais-Suomen alueella kysyntää. Tradenomit haluavat verkottua ja vaikuttaa myös paikallisella tasolla tradenomitutkinnon tunnettuuteen ja arvostukseen. Lisäksi maakunnassa toimiva Turun ammattikorkeakoulu on Suomen suurin, jossa tradenomeja koulutetaan viidessä yksikössä.

Jäsenyys

Turun seudun tradenomit ry:n jäseneksi voi liittyä alueella asuvat TRAL:n jäsenet. Yhdistys ei kerää erillistä jäsenmaksua. Liittymisen voit tehdä vaivattomasti TRAL:n sivujen eAsioinnissa päivittämällä henkilötietoihisi paikallisyhdistykseksi Turun seudun tradenomit. Jäseneksi voi liittyä ilmoittamalla siitä TRAL:n toimistolle, kerro sähköpostiviestissä nimesi sekä jäsennumerosi.

Historia

Joukko aktiivisia tradenomeja kokoontui 13.5.2005 perustamaan Varsinais-Suomen ensimmäisen tradenomiyhdistyksen. Turun seudun tradenomit ry – Åbonejdens tradenomer rf kokoaa yhteen Varsinais-Suomen tradenomit ja BBA-tutkinnon suorittaneet, jotka ovat Tradenomiliitto TRAL ry:n jäseniä.

Perustamiskokous valitsi yhdistykselle puheenjohtajaksi turkulaisen Niko Aaltosen. Aaltonen työskentelee suunnittelijana Turun kaupungin palveluksessa. Ensimmäisen hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Jaana Kaarilahti, Miska Frondelius, Eva-Stina Holmström, Jani Hyppänen, Mika Kujanpää, Terhi Mäkiniemi, Nina Pursiainen, Annemari Rautio, Petri Salo ja Ilmari Vakkala.

Turusta on noussut tähtiä myös valtakunnalliselle tasolle, sillä ensimmäinen puheenjohtajamme Niko Aaltonen siirtyi Tradenomiliitto TRAL ry:n puheenjohtajaksi vuoden 2009 alusta ja Nikon seuraajana Turun seudun tradenomit ry:n puheenjohtajana jatkoi Matti Rostedt. Matin jälkeen vuoden 2010 puheenjohtajana toimi Anna Lassila.

Vuodeksi 2011 puheenjohtajan nuijaan tarttui Sanna Varjonen. Sanna valittiin  vuonna 2012 myös Tradenomiliitto TRAL:n hallitukseen ja hänet valittiin TRAL:ssa myös jatkokaudelle vuonna 2014. Vuosina 2012-2014 yhdistyksen puheenjohtajana toimi Marko Pesu ja hän aloitti myös TRAL:n hallituksen jäsenenä syksyllä 2014. Yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuotena 2015 puheenjohtajana toimi Paula Nevala. Jaakko Hyvönen aloitti puolestaan puheenjohtajana vuonna 2016 ja on siitä asti luotsannut yhdistyksen toimintaa eteenpäin. Jaakko on toiminut aiemmin Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n puheenjohtajana sekä Opiskelijayhdistys Trade ry:n puheenjohtajana ja ollut myös opiskelijaedustajana Turun seudun tradenomeissa.

Hallitus

Turun seudun tradenomeille valitaan uusi hallitus vuosittain syksyllä yhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä. Hallitukseen voi hakea Tradenomiliitto TRAL ry:n varsinaiset jäsenet. Vuonna 2018 hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi kymmenen varsinaista jäsentä sekä kaksi opiskelijaedustajaa.

Lisätiedot yhdistyksestä:

Turun seudun tradenomit ry.
Jaakko Hyvönen

PJ Johanna Lönnqvist
VPJ Janika Paukku

Tradenomiliitto TRAL ry

Tradenomiliitto TRAL ry on perustettu vuonna 1996. TRAL on akavalainen tradenomi-, BBA- ja tradenomi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittaneiden sekä näitä tutkintoja opiskelevien ammattijärjestö. TRAL edustaa ja palvelee jäseniään työelämään ja työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. TRAL toimii tradenomikoulutuksen ja tradenomien urakehityksen edistäjänä. Jo yli 30 000 tradenomia on valinnut TRAL:n edunvalvojakseen!

» Lue lisää Tradenomiliitosta